Menestystä parigolfin SM-kisoissa

Syyskuun 27.-28. järjestettiin, Heinolan Kippasuon vaativalla radalla, Suomen Frisbeegolfliiton parigolfin SM-kilpailut. PuskaPuttaajista turnaukseen osallistui 16 kilpailijaa. Heinolassa seuran edustajat haalivat sekä ikimuistoisia kokemuksia että hienoja sijoituksia.

mestarit_2014
Väinö Mäkelä ja Aleksi Paananen. Kaksinkertaiset Suomen mestarit 2014.

Suomen lupaavimpia junioripelaajia
MJ1-sarjassa superlupaukset Väinö Mäkelä ja Aleksi Paananen nousivat upeasti viimeisenä pelatulla worstshot-kierroksella, kolmen heiton takamatkalta voittoon ja saavuttivat jo kauden toisen Suomen mestaruutensa, Peurungan radalla järjestetyn joukkuegolfin SM-kilpailun jatkoksi. MPM-sarjassa veljekset Sami & Simo Väisänen taistelivat lopulta pronssiset mitalit ja naisten sarjassa pari Mari Haukka – Mira Ekroos jäi ainoastaan yhden heiton päähän pronssimitalista sijoittuen neljänsiksi.

Heinolassa jyrää
Kilpailunäyttämönä toiminut Kippasuon haastava rata esitteli kisaajille paitsi korkeuseroja, kapeita metsäväyliä ja tiuhaa ob-kepitystä, myös hienoja puistoväyliä ja avoimia kenttäalueita, missä varsinkin lauantai-iltapäivänä yltynyt tuuli teki tepposensa osalle pelaajista.

Valitettavaa realismia
Kokonaisuutena Heinolan turnaus oli esimerkki siitä, mikä ero on kilpailujen järjestämisellä ja kilpailujen pitämisellä. Valitettavasti parigofin SM-turnaus oli järjestelyjen osalta jälkimmäistä. Rata oli viritetty kisakuntoon, kilpailijat oli kutsuttu paikalle ja ”that’s it”.  Lauantaiaamuna paikalla ei ollut yhtään spotteria,  saatika TD:tä ja kun TD saapui paikalle oli hänen pääviestinsä, että kilpailua ei voida viedä läpi suunnitellusti, koska pelaajat ovat vaan niin huonoja. Tapahtuman aikataulut olivat lähtökohtaisesti liian optimistisesti laaditut, eikä päivänvaloa tahtonut riittää tapahtuman läpiviemiseen tarpeeksi. Pahimmillaan jonotusajat väylillä venyivät toistuvasti lähes puoleen tuntiin. Toivottavasti ensi vuonna SM-kilpailut voidaan pelata arvoisissaan olosuhteissa, valoisimpaan vuodenaikaan.

Kilpailukokemusta ja reilun pelin henkeä
Mitalisijoilta ja niiden välittömästä läheisyydestä tällä kertaa seuramme edustajista jäivät, mutta kunniakkaasti reilun pelin hengessä seuraamme sarjoissaan edustivat: (MPO) Henrik Martikainen & Tuukka Kivioja, Jaakko Halttunen & Mika Jokiniemi, Peksi Luoma pareineen ja Matti Penttilä pareineen. (MJ1) Pete Hytönen & Simo Kokkonen sekä (MPM) Sami Kämäräinen & Pauli Pottonen.

Urheiluseuramme tulevaisuus näyttää valoisalta
Koko PuskaPuttaajat Ry:n puolesta suuret onnittelut mestareille, mitalisteille sekä kaikille muille seuramme edustajille hyvin onnistuneesta kilpailutapahtumasta. Ensi viikonloppuna PuskaPuttajat lähtevät jälleen mitalijahtiin amatöörien SM-kilpailuihin Kylmäkoskelle ja Urjalaan. Tsemppiä!

>> Tulokset ja artikkeli / frisbeegolfliitto.com