Parigolfin SM-kilpailut Peurungassa

Parigolfin Suomen mestaruuskilpailut pelattiin 29.-30.8. Peurunka Lakeview -frisbeegolfradalla. Turnaukseen osallistui 176 pelaajaa eri puolilta Suomea. Kilpailussa pelattiin 22-väyläinen rata, joka haastoi parit pelaamaan kolmella eri parigolfin pelitavalla yhteensä kolme kierrosta. Pelitavat olivat: max 2 best shot, alternative shot ja tough shot. Jokaista pelimuotoa pelattiin yksi kokonainen kierros.

Neljäs peräkkäinen parigolfin Suomen mestaruus Ellinoora Heikkilälle
FPO-luokassa Anna Elo ja Ellinoora Heikkilä pelasivat 22-väyläisen radan tuloksin 72, 65 ja 86. Heikkilän ja Elon parigolfin Suomen mestaruus tuli seitsemän heiton marginaalilla. ”Onnistuimme kilpailun toisella kierroksella erinomaisesti. Heitimme vuoroheitoin radan 65 heitolla, 3 alle parin”, kertoo nelinkertainen parigolfin Suomen mestari Ellinoora Heikkilä.

Anne Kettunen ja Henna Blomroos sijoittuivat kilpailussa hopealle. Pronssimitaleista miteltiin ratkaisupelissä. Vuoden 2015 parigolfin SM-pronssimitalistit ovat Eveliina Salonen ja Niina Turtiainen.

Ellinoora Heikkilä voitti jo neljännen peräkkäisen parigolfin Suomen mestaruuden.

Avoimessa luokassa ympyrä sulkeutui Peurungassa
MPO-luokassa Teemu Nissinen ja Janne Hirsimäki lähtivät luottavaisina kilpailuun. Nissinen voitti vuonna 2011 parigolfin Suomen mestaruuden Peurungassa, joten hän tunsi radan ennalta hyvin. Nissinen ei ole yltänyt parigolfin SM-kultaan, sitten vuoden 2011 mestaruuden.

Sunnuntaiaamuna pari pääti lämmitellä rauhassa ”salaisessa paikassa” ja valmistautua erityisen huolellisesti kilpailun ratkaisuhetkiin. ”Kävin läpi radan tärkeimpien väylien avausheitot vielä kerran lauantai-iltana. Kun sunnuntaina aloitimme Teemun kanssa lämmittelyn, saimme todella rennon ja varman otteen heittämiseen. Tough shot -kierroksen avauksemme olivat todella hyviä ja ansaitsimme voiton”, summaa Hirsimäki.

Lassi Hakulinen ja Jukka Leinonen pokkasivat SM-hopeaa ja veljekset Jarmo & Tapani Aulu tuulettivat tyytyväisinä SM-pronssiaan.

MPO-luokan parigolfin SM-mitalistit. Kultaa Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen. Hopeaa Lassi Hakulinen ja Jukka Leinonen. Pronssia Tapani Aulu ja Jarmo Aulu.

Aleksi Paananen ja Väinö Mäkelä täysin ylivoimaisia kotiradallaan
MJ1-luokassa kilpailleet Aleksi Paananen ja Väinö Mäkelä lähtivät kotiradalleen puolustamaan viime vuoden Suomen mestaruuttaan. Pari oli luokassaan täysin ylivoimainen ja olisi tuloksellaan 190, 14 alle parin, sijoittunut MPO-luokassa toiseksi. ”Olemme harjoitelleet paljon yhdessä ja pelanneet myös paljon parigolfia yhdessä. Pelaamme tasaisesti ja tottakai kotiradan tuntemus auttaa pelissä” kiteyttävät Paananen ja Mäkelä.

Pari Tuomas Autio ja Antti Kotilainen saavuttivat MJ1-luokassa SM-hopeaa. Ville Ahokas ja Riku Kankaanpää saivat tyytyä SM-pronssiin.

Turnauksen johtaja Matti Penttilän sekä Puska Puttaajat ry:n henkilöstön tapahtumatuotanto onnistui mallikkaasti.

MPM-luokan mestarit puolustivat voittoaan menestyksekkäästi
MPM-luokassa vuoden 2014 Suomen mestarit Marko Hämäläinen ja Marco Hyvärinen päätyivät kolmen pelatun kierroksen jälkeen tasatulokseen Marko Lehtisen ja Erkka Leivon kanssa. Ratkaisupelin ratkaisu tuli jo ensimmäisellä väylällä ja Hämäläinen ja Hyvärinen saivat jatkoa mestaruuksilleen.

”Tough shot -pelimuoto on meille vahva. Pelitapamme on hyvin saman tyylinen, joka helpottaa mainitun pelimuodon pelaamista. Lauantaina pelimme ei kulkenut, mutta sunnuntaina pelasimme oikein mallikkaasti. Ensi vuonna puolustamme mestaruutamme, kolmas kerta toden sanoo”, analysoivat vuoden 2015 MPM-luokan Suomen mestarit.

Marko Lehtinen ja Erkka Leivo joutuivat tälle kertaa tyytymään SM-hopeaan. SM-pronssille heittivät paikalliset taiturit, veljekset Simo & Sami Väisänen.

MJ2-luokan voittajat Joonatan Häme ja Mikael Hakala
Lahden Mukkulan SM-kisoissa kauden komeetaksi noussut Joonatan Häme, pelasi parinsa Mikael Hakalan kanssa MJ2-luokan (Juniorit-16) mestaruuteen. ”Emme tunteneet rataa kovin hyvin, sillä pelasimme vain yhden harjoituskierroksen ennen kilpailua. Pelasimme ihan ok, mutta emme mitenkään loistavasti. Pelimme riitti kuitenkin Suomen mestaruuteen”, kommentoi kauden komeetta Joonatan Häme.

MJ2-luokassa parille Jali Veranen ja Antti Suominen SM-hopeaa ja parille Jukka Vartiainen ja Niko Liikkanen SM-pronssia.

Motivoitunut henkilöstö takaa onnistuneen tapahtuman
Frisbeegolfin SM-kilpailujen järjestäminen vaatii ammattitaitoa ja tapahtumatuotantoon sitoutuneen, motivoituneen henkilöstön. Pelaajilta saatu palaute parigolfin 2015 SM-kisojen järjestelyistä on positiivista. SM-kisat jatkuvat 12.-13.9. kun Suomen parhaat frisbeegolfaajat mittelevät Peurunka Lakeview  -frisbeegolfradalla, joukkuegolfin SM-kilpailuissa. Tervetuloa.

>> tulokset

Teksti: Visa Ruuhinen
Kuvat: Juuso Litendahl