Frisbeeperhe kokoontui Peurunkaan

PDGA Disc Golf Finnish Masters 2015 -turnaus järjestettiin 13.-14.6. Peurungassa. Frisbeegolfaavan Suomen keskipisteeseen saapui 110 pelaajaa, eri puolilta Suomea, pelaamaan seniorit 40-, 50-, 60- ja 70-sarjoissa. Masteri on tapahtuma johon kokoontuvat lajilegendat ja lajivaikuttajat, nauttimaan yhdessäolosta ja jakamaan frisbeen parissa perinteisen Spirit of the Game – reilun pelin urheiluhengen.

Turnauksen MPM-sarjan kolme parasta. Toni Asikainen, Timo Pursio ja Sami Väisänen.

Vuosikymmenten kokemus kohtaa Masterissa
Turnauksessa oli mukana pelaajia, joilla on vuosikymmenten kokemus frisbee lifestylesta. Pelaajat kuten Marko Timonen, Petri Isola, Toni Asikainen, Ville Kotamäki, Ilkka Tamminen, Markus Stigzelius ja Timo Pursio ovat nimiä lajin historiassa, joita ei tulla unohtamaan koskaan. Frisbeegolfista ei tullut itsestään Suomen nopeimmin kasvava luontoliikuntalaji. Lajiniilojen panos lajin nousuun koko kansan suosioon on ollut merkittävä.

Sairaanhoitajana työskennellyt Eero Puhakka tunnistaa frisbeegolfin kansanterveydelliset vaikutukset suomalaisten fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Koko perheen tapahtuma
Kylpylähotelli Peurunka tarjoaa mahtavat puitteet frisbeegolfturnausten järjestämiseen. Puska Puttaajat ry:n järjestelytoimikunta oli laatinut viikonlopun turnaukseen aikataulun, joka palveli senioripelaajia ja heidän perheitään hyvin. Viikonloppu antoi osallistujille mahdollisuuden jakaa muistoja menneiltä vuosilta ja verkostoitua uusiin tuttavuuksiin eri puolita Suomea.

Kierrosten välissä oli aikaa nauttia Peurungan ravintolapalveluista ja kylpylästä, lisäksi avec-paketti sisälsi ohjelmaa myös puolisoille. Turnauksen johtajana toiminut Simo Väisänen toteutti jälleen erinomaisen laadukkaan tapahtuman, yhdessä turnauksen henkilöstön sekä kahden vara-td:n Juuso Litendahlin ja Tuomas Turusen kanssa.

Turnauksen MPM-sarjan voittaja Toni Asikainen nautti perheensä kanssa viikonlopusta Peurungassa.

Peurunka Lakeview & Peurunka Hillside
Laji kasvaa Suomessa tällä hetkellä räjähdysmäisesti. Kasvu tuo mukanaan haasteita, esimerkiksi miten kaikki halukkaat saadaan mahtumaan mukaan suosituimpiin turnauksiin. Tällä kertaa Peurugassa pelattiin kahdella 18-väyläisellä radalla, jotka oli nimenomaan suunniteltu senioripelaajia varten. Kummankin radan par oli 54 ja väylien keskimitta alle sata metriä. Peli eteni radoilla hyvin ja pelaajat saivat siirtyä pelaamaan väylältä toiselle jouhevasti. >> Peurunka Lakeview >> Peurunka Hillside

Frisbeegolfaavat naiset huokuvat positiivisuutta 
On erityisen mukavaa seurata naisten pelaavan frisbeegolfia turnauksissa. Naisten keskuudessa vallitsee kannustava ilmapiiri, ja heillä on hauskaa yhdessä. Naisten ryhmissä konkretisoituu lajin tärkein ulottuvuus, Spirit of the Game. Kierroksen jälkeen kuuluu hersyvä nauru kahvipöydistä ja tarinaa riittää hymyssä suin, niin onnistumista kuin epäonnistumisista.

Riina Kotamäki voitti naisten FPG-sarjan.

Tapahtuman viihdeohjelmisto oli huikea
Lauantai-iltana oli kylpylästä varattu Panorama-kabinetti osallistujien käyttöön. Kabinetista pääsee pulahtamaan kylpylän rentouttaviin altaisiin sekä tietysti vesiliukumäkeen. Saunomisen ja rentoumisen jälkeen oli vuorossa yhteinen illallinen ravintola Villipeurassa. Aboriginals-bändi viihdytti huikealla setillä, joka sisälsi klassikkoja eri vuosikymmeniltä. Eagles, Toto ja Doobie Brothers -hitit saivat menojalan vipattamaan ja meininki oli mitä mainioin.

Puska Puttaajia edustava Risto Ronkainen pelasi turnauksessa ja viihdytti bändinsä kanssa huikealla keikalla lauantai-iltana. Aboriginals soitti kaikkien tuntemia klassikkohittejä.

Spirit of the Game -palkinto
Masteri 2015 -turnauksen järjestelytoimikunta halusi palkita esimerkillisen frisbeepersoonan, joka on toiminut kaikessa lajiin liittyvässä toiminnassa jo vuosikymmeniä reilun pelin periaatteita noudattaen. Talin Tallaajat ry:n hallituksen jäsen Markus Stigzelius on toiminut lajin piirissä pitkään ja hänestä huokuu kaikessa toiminnassa spirit of the game.

Talkootyötunnit Talin frisbeegolfradalla, Tali Open -turnauksen järjestelyt, Talin Tallaajat ry:n eri tehtävät ja tapahtumat sekä kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä liittyen lajiin. Aina ykkösenä frisbee, laji jota me kaikki rakastamme. Laji tarvitsee puuhamiehiä ja esikuvia, joiden prioriteeteissa oma kilpapelaaminen on toissijainen lajin kehitykselle.

Markus Stigzelius palkittiin Spirit of the Game -palkinolla. Taiteilija Tanja Leinosen tilaustyönä maalaama taulu kuvaa frisbeen positiivista henkeä.

Tulokset: https://kisakone.frisbeegolfliitto.fi/kilpailu/235/katso/leaderboard
Tulokset ja rating / PDGA:  http://www.pdga.com/tour/event/20432

Teksti: Visa Ruuhinen
Kuvat: Juha Alkkiomäki