RSSO 2015 starttasi kesäkauden

SFL-erilliskisa, Revolution summer season opener, pelattiin Peurunka Lakeview -frisbeegolfradalla viikonloppuna 18.-19.4. Turnauksen osallistujalista täyttyi välittömästi ilmoittautumisen avautumisen jälkeen ja 80 pelaajaa sai paikan turnaukseen, jossa pelattiin kolme kierrosta 20-väyläisellä radalla.

Kuten tavallista, Puska Puttaajat ry:n tapahtumatuotanto oli hoidettu erittäin mallikkaasti Peurungassa. Ratakartta ja väyläopasteet oli julkaistu jo viikkoja etukäteen, pelaajia varten oli tehty mobiili-caddiebook, rata oli hienossa kunnossa ja kaikki ob-alueet oli merkitty selkeästi maastoon. Turnauksen johtajana toimi Pauli Pottonen ja hänen lisäkseen järjestelyissä oli mukana yli 10 henkilöä eri tehtävissä. Kisakeskuksessa oli tulospalvelua varten iso näyttö ja pelaajapakettiin kuului teho sport -tuotteita.

Frisbeegolfin tulevaisuus on junioreissa. Kuvassa Lukas Sallinen.

Frisbeegolfia hyvässä seurassa ja hyvällä fiiliksellä
Turnauksen ensimmäisellä kierroksella parhaan tulokset heitti paikallisen seuran kunniapuheenjohtaja, seniorit-40 -sarjassa pelaava Timo Frondelius. Frondeliuksen tulos 58, kolme alle parin oli kaksi heittoa parempi kuin avoimen sarjan kärki, jossa Mikko Eskola ja Ilkka Niemi jakoivat kärkipaikan.

Toisella kierroksella pohjoistuuli alkoi tyyntyä ja tulostaso parantua. Puska Puttaajat ry:tä edustava Jari Pajari heitti elämänsä kierroksen. Tulos 53, 8 alle parin antoi PDGA-ratingin 1017. Upea kierros nosti Pajarin kärkikorttiin pelaamaan turnauksen voitosta. Kahden kierroksen jälkeen turnauksen kärkipaikalla oli Ilkka Niemi tuloksella 117, 5 alle parin.

Hyvin keskittynyt Jari Pajari heitti turnauksen parhaan kierrostuloksen. Tulos 8 alle parin antoi PDGA-ratingin 1017.

Kolmannella kierroksella käytiin tiukkaa taistoa turnauksen voitosta
Ratkaisevalla kierroksella MPO-sarjan kärkikortissa pelasivat Ilkka Niemi, Mikko Eskola, Jari Pajari ja Dmitri Putskov. Tasaisen kilvoittelun ratkaisu tapahtui väylällä, 19 jossa Niemi avasi näyttävästi korille ja puttasi varmasti kakkosheiton sisään.

Pajarin kohtaloksi koitui ob-alue korin takana, johon birdie-putti valitettavasti livahti. Viimeiseltä väylältäkään ei puuttunut dramatiikkaa, sillä Niemen järven ylitys jäi juuri ja juuri peliin.

Turnauksen MPO-sarjan kärkikortin pelaajat kierroksen jälkeen väylän 20 korilla.

Läpi turnauksen pelaajien keskuudessa vallitsi hyvä henki. Perinteinen frisbee spirit, reilun pelin urheiluhenki, on koko lajin ydinajatus ja ideologia. Jokainen pelaa omalla taitotasollaan radan haasteita vastaan ja kanssapelaajia kannustaen.

On hienoa nähdä kuinka laajasti frisbeegolf, matalan kynnyksen luontoliikuntalajina, liikuttaa nykyään ihmisiä eri puolilla Suomea. Lajin tulevaisuus näyttää valoisalta ja vuodesta 2015 onkin tulossa kaikkien aikojen frisbeegolfkausi. Puska Puttaajat ry järjestää vuonna 2015 lukuisia turnauksia, joista seuraava isompi turnaus on Frisbeepoint-tourin osakilpailu 23.-24.5.

Turnauksen MPO-sarjan voittaja Ilkka Niemi upottaa birdie-putin väylällä 11.

Join the revolution
Turnausviikonlopun huipensi Peurungan viikkokisa PDGA-liigan säännöin. Liigaan osallistui 55 pelaajaa, joista parhaan tuloksen heitti Kivijärven Antti Kotilainen. Tulos 56, viisi alle parin on kova tulos junioripelaajalta pitkän viikonlopun päätteeksi.

Frisbeegolf revolution -kampanja laajenee koko ajan. Viimeisimpänä Lahden Frisbee Club liittyi kampanjaan ja luvassa on paljon laadukasta toimintaa lajin harrastajille Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Savossa. Revolution-tapahtumakalenterissa on matalan kynnyksen frisbeetapahtuma lähes jokaiselle viikonpäivälle.

Kannustamme harrastajia osallistumaan tapahtumiin eri paikkakunnilla ja olemaan aktiivisia. Elokuussa käynnistyvä Revolution-tour tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden aloittaa laji kilpatasolla ja kiertää eri paikkakuntien frisbeegofratoja.

>> RSSO 2015 tulokset
>> RSSO 2015 tulokset ja PDGA-rating

Teksti ja kuvat: Visa Ruuhinen