Tosta Noi!!!

Lauantaiaamu 16.4.2016.

Kello 6.30 paukahtaa kännykästä herätyskello soimaan. Tänä aamuna en torkuta! Pomppaan sängystä innosta hihkuen ja samalla todennäköisesti herättäen koko kerrostalon. Aivan sama, just nyt se ei kiinnosta. Täräytän kahvit tulille (mahdollisimman tummapaahtoista totta kai), munat kiehumaan ja leivät paahtumaan. Mikä uupuu? Musiikki! Täräytän Korpiklaanin Noita-albumin soimaan samalla kun hörppään sumppia. Hymyilen. Mielessäni pelaan Peurungan aina huippukunnossa olevan radan läpi. Saan tulokseksi -16 kolmella holarilla.

Aamupalat nautittu, parta harjattu ja vaatteetkin löytyi aina kompressiosukkia myöten.

kompressiosukat

Nappaan pinkin bägini selkään ja tarkistan että oikea kiekkoarsenaali on tänään mukana. Tänään se alkaa! Kisakausi ja RSSO.

Kyyti saapuu ja PuskaPuttaajien todellisen fribaspirit-hurun Tuomas Turusen aurinkoiset viikset toivottavat huomenet. Toivotan huomenet takaisin, myös Tuomakselle. Nyt mennään! Ilmapiiri on rento, jutellaan Sorsakosken Topin tuotannosta ja siitä kuinka Neumannille saattaa iskeä levoton TUC-himo. Me ei jännitellä, tänään pidetään hauskaa, ja juuri siitähän tässä on kysymys. Turha stressaaminen ja jännittäminen ei iske, ei sitten yhtään.

hermanni1

”Tost kii ja tosta noin! Siitä lähtee voittojen tielle!” kello 10 heittueet suorittivat avausheitot. Tekninen 21-väyläinen Peurungan Lakeview rata on niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista. Herkkua! Yleisöä, kisaajia ja kotona jännittäjiä palvellaan livescorepalvelun muodossa. Tietyissä pisteissä scorecardeista napsittiin kuvat ja syötettiin internetin ihmemaahaan. On muute ison maailman touhua meillä täällä Peurungassa.

tutu

Kierrosten välissä pastabuffet maistui monelle. Ruokailun lomassa vilkuiltiin tuloksia ja kerrattiin kierrosta heittokavereille. Tehtiin siis juuri sitä niin kuin aina kierrosten välillä: tutustutaan ihmisiin ja rupatellaan. Osa lähti myös kalastelemaan kiekkojaan väylän 21 rannoilta. Joku Hammarénkin oli kuulema saanut kiekkonsa jäälle…

Päivän lopussa johtopaikkaa piti järjestävän seuran superjunnu Väinö Mäkelä tuloksella -9 yhdessä Rauli Savelan ja Sami Väisäsen kanssa. Kahden heiton päässä tätä ”paikallistrioa” kyttäsi Dmitri Putskov. Tilanne oli vähintään herkullinen ennen sunnuntain finaalikierrosta. Ilta saapui. Osa kisaajista jäi nauttimaan kylpylän tunnelmista, osa meni nauttimaan Jari Sillanpään keikasta Peurunka Areenalle ja osa kalasti edelleen niitä kiekkoja väylän 21 rannoilta. Itse suuntasin takaisin Jyväskylään juonimaan sunnuntaille sotasuunnitelmaa.

Sunnuntaiaamu koitti harmaana. Todellinen moving day tiedossa, sillä rankkojakin sateita oli ennustettu Peurungan alueelle. Eiliset sotasuunnitelmat oli ilmeisesti tuottanut tulosta, sillä aloitin kierroksen pirkolla väylälle 12. Kuuden pelatun väylän jälkeen olin yhä ilman par –tulosta. Hämmentävä birdie, tupla, birdie, bogi, birdie, tupla oli kortissa kun taivas aukesi oikein kunnolla.

tulos

Ilma ei todella ollut otollisin lajin harrastamiselle ja eilinen aurinkoinen +10 °C oli muisto vain. Pyyhe ja sateenvarjo oli enemmän kuin hyvä kaveri bägissä. Birdieen oli hyvä lopettaa kierros, kun kerta sillä aloitinkin. ”Nyt hippulat vinkuen kuivattelemaan kisakeskukseen ja laskemaan tuloksia.” +3 kuudella birdiellä kertoo epätasaisuudesta ja siitä, että tapahtumia radalla riitti.

Mäkelän Väinö heitti tonnin kiessin (taas, sillä heitti myös lauantain toisella kierroksella) ja varmisti RSSO voiton seitsemän heiton turvin aivan jäätävällä -17 tuloksella. Tämä junnu ei turhaan ole päässyt Prodigyn talliin. Kakkoseksi nousi Putskov ja kolmanneksi JyLin Jani Saukko.

IMG_4314

RSSO:n ja Peurungan viikkokisojen jälkeen jäätiin vielä Turusen kanssa onkimaan muutamia kiekkoja väylän 21 rannoilta. Itseasiassa painettiin kuin hirvet jäiden läpi hakemaan muutamat kauempana makaavat kiekot. ”Kyllä kyllä!” niin kuin Peurungan oma lajiniilo Visa Ruuhinen tokaisisi.

hermanni-tuomas

Isosti kiitoksia järjestäjille, TD Pottoselle ja apu-TD Sellmanille, spottereille, talkoolaisille, Prodigylle pelaajapakettikiekoista ja tietenkin PuskaPuttaajille. Laukaassa on aina erittäin hienoa pelata ja harrastaa.

-Hermanni ”Partamanni” Hammarén