Frisbee Festival – hauska tapa viettää Juhannus frisbeen parissa

Frisbee Festival 2014 oli tapahtuma ja SFL erilliskilpailu, joka järjestettiin Peurungassa keskikesän juhlan kunniaksi. Tapahtumaan osallistui pelaajia eri puolilta Suomea. Perjantaina 20.6. heitettiin perinteisiä frisbeelajeja kuten MTA – aikakoppausta, tarkkuusheittoa, sekä pelattiin DDC – tuplakiekkoa Peurungan rannan viheralueella.

Aikakoppaus tempasi mukaansa ja kiekkoja sinkoili ilmatilaan tiiviiseen tahtiin, ajanottajan kellottaessa tuloksia. Tarkkuusheitto osoittautui golfaajille haastavaksi, niin erilainen urheiluväline on Discraftin 175-grammainen frisbeekiekko. Tuplakiekko kiinnostaa harrastajia kovasti ja Peurunkaan rakennetaankin kiinteä kenttä pelejä varten, joita pelataan jo pian osana joka sunnuntain frisbeegolfpäivän aktiviteetteja. Frisbee – the most fun wins!

SFL erilliskilpailu – Frisbee Festival
41 kilpailijaa osallistui frisbeegolfturnaukseen, jossa pelattiin kolme kierrosta 20-väyläistä Peurunka Lakeview -frisbeegolfradan perusversiota. Koko Keski-Suomen frisbeegolfseuraa edustava Antti Riekkola on harjoitellut todella aktiivisesti ja hänen varmuutensa näkyi jo ensimmäisen kierroksen tuloksessa 56, 5 alle parin. Riekkola jatkoi varmoja otteitaan myös toisella kierroksella, heittäen myös sen 5 alle parin.

Puskaputtaaja Tuomas Turunen nousi kärkikahinoihin hyvällä toisella kierroksen tuloksellaan 58 ja pääsi pelaamaan kärkiryhmään turnauksen ratkaisevalle kierrokselle. Myös Nokian frisbeegolfseuraa edustava Pauli Nygård sekä Joensuusta turnaukseen matkustanut Jesse Kempas selvittivät tiensä kärkikahinoihin.

Riekkolan itseluottamus säilyi loppuun asti
Antti Riekkola aloitti turnauksen kolmannen kierroksen kehnosti triplabogilla ja pelasi ensimmäiset 10 väylää 4 yli parin. Riekkola osoitti kuitenkin ansaitsevansa uransa ensimmäisen SFL-turnausvoiton pelaamalla viimeiset 10 väylää neljä alle parin ja palautti kolmannen kierroksen tuloskorttinsa kirjattuna tuloksella 61, par.

Kokonaistulos 10 alle parin takasi hänelle lopulta voiton seitsemän heiton turvin. Nygård tuli toiseksi kokonaistuloksella 180, 3 alle parin. Turunen kolmanneksi tuloksella 185, 2 yli parin ja Kempas neljänneksi tuloksella 187, neljä yli parin.

Turnausta pelattiin useassa eri sarjassa
Naisten sarjan voittoon heitti Anna Elo, 12 heiton turvin. MPM-sarjassa, jossa pelaa yli 40-vuotiaita miehiä, voiton vei Puska Puttaajat ry:n edustusjoukkueen kapteeni Sami Väisänen nousujohteisella pelillään. 66, 59, 56, kokonaistulos 181, kaksi alle parin. FPM-sarjassa voiton vei Nina Kiiminki ja MPG-sarjassa Esko Jokinen. Onneksi olkoon voittajille.

>> Tulokset / Frisbeegolf revolution >> Tulokset + Rating / PDGA
>> Turnauksen tapahtumasivu facebookissa >> Kuvagalleria