Väinö Mäkelä – 2016 SM kymppi

Kuva: ©Kari Toivonen
Kuva: ©Kari Toivonen

Viime viikolla Turussa pelatuissa SM kisoissa PP Väinö Mäkelä esitti jälleen huikeita otteita ja sijoittui avoimessa MPO luokassa Suomen 95 kärkiheittäjän joukossa 10. sijalle. Tein pienen haastattelun tästä seuramme johtotähdestä ja kyselin kauden kuulumisia ja mahdollisia tavoitteita loppukauden osalta.

 

Miten on kausi mennyt tähän asti?

 • Todella hyvin, kaikki kisat ovat olleet tasaista suorittamista ja mistään kisasta ei ole jäänyt huono maku suuhun.

Mikä oli ”Tonnin Vänen” rating kauden alussa ja miten se on kehittynyt?

 • Kauden alussa rating oli 964 ja tällä hetkellä se on 984. Odotettavissa on että seuraavassa päivityksessä se hiukan ehkä nousee. Turun SM kisat olivat itse asiassa ensimmäiset kisat koskaan, joissa pelasin koko kisan yli 1000 pisteen keskiarvo ratingilla.

Olitko asettanut kauden alussa tavoitteita itsellesi?

 • En ollut asettanut minkäänlaisia tavoitteita – helpompi pelata kun ei tarvi miettiä tavoitteita.

Miten harjoittelet?

 • Lähinnä harjoittelen rangella (Peurunka ja Vihtavuori) sekä rysty että kämmenheittoja ja pelaan harjoituskierroksia. Puttia ja lähäriä tulee treenattua aika paljon myös koska nyt on hiukan pidempi matka rangelle ja pihassa mahtuu treenaan vain niitä. Puttitreeni on vapaata puttailua – ei mitään määrällisiä tavoitteita vaan ainoastaan puttia silloin kun siltä tuntuu. Paljon putin treenaaminen on myös sellaista pelin omaista että heitän lähäreitä ja puttaan sisään siitä mihin lähäri laskeutui.
Kuva: ©Kari Toivonen
Kuva: ©Kari Toivonen

Mikä on suurin ero ihan sinne Suomen terävimpään kärkeen mikä erotti sinut vielä palkintopalli -sijoilta?

 • Kahdella ekalla kierroksella ei oikein pitkät tarkat draivit osunut, koska niitä ei ole oikein päässyt täällä treenaamaan, mutta kahdella jälkimmäisellä ne alkoivat osua jo hyvin. Tärkeää olisi myös se että malttaisi pysyä pelikirjassa ja tyytyisi siihen että välillä tulee vähän isompaa lukemaa. Huonoa avausheittoa ei pitäisi lähteä seivaamaan millään sankariheitolla pariksi tai jopa birdieksi. Etenkin Lausteella se saattoi rankaista aika paljon jos heitto epäonnistui ja yritti sitä pelastaa sankariheitolla. Sinällään heittotekniikat yms. on varmaan aika lähellä samaa tasoa kuin ihan kärjelläkin. Fore heittoon tietysti kaipaisi hiukan vielä lisää mittaa.

Mikä on draivin maksimipituus tällä hetkellä sekä kämmen että rystypuolelta?

 • Rystyllä toistettavan heiton pituus on sellainen 130-150m ja maksimi kun aletaan ihan ”distancea” hakemaan liikkuu n. 160-165m paikkeilla. Kämmenellä toistettavan heiton pituus on n. 100m. 

Mikä on loppukauden ohjelma eli isot kisat?

 • 21.-23.7. European Masters Tulkholmassa – sieltä koitetaan vielä hakea USDGC paikkaa joka jäi harmittavan lähelle Nokialla.
 • 30.-31.7. Pro Tour Lahdessa
 • 24.-27.8. EM-kisat Oulussa
 • 17.-18.9. Juniorien SM kisat Peurungassa kotiradalla

DSC_0217

Viimeinen kysymys vielä että kiukutteletko kierroksilla jos peli ei kulje vai katkaistaanko SOME huhuilta nyt siivet?

 • Kiviojan Tuukalle vaan terveisiä että en todellakaan kiukuttele 🙂

SM kisojen lopulliset tulokset: http://www.pdga.com/tour/event/27022

 

Matti Penttilä