Tonnin Vänelle stipendi hienosta menestyksestä!

väne1

Puska Puttaajien hallitus on päättänyt muistaa Väinö Mäkelää (Tonnin-Väneä) stipendillä hienosta kisamenestyksestä. Stipendin on mahdollistanut hyvä sponsori tilanne, joten kiittäminen stipendistä suuntautuu seuramme kaikille sponsoreille! Stipendillä Väne pystyy kattamaan edes pienen osan kilpailumatkoistaan ja kisamaksuistaan.

Jo viime kaudella Väne otti huiman harppauksen ja alkoi kolkutella Suomen terävintä huippua ja siitä osoituksena mm. Lakeview Open MPO sarjan ylivoimainen voitto, Kankaanpään avoimien MPO sarjan 8. sija, MJ1 (alle 19 vuotiaiden) Suomen Mestaruus sekä Lausteen Pro Tourin MPO sarjan 9. sija.

Todellinen läpimurto tapahtui viime vuoden aikuisten SM kisoissa Lahdessa, joissa Väne sijoittui kaikkien Suomen parhaiden heittäjien joukossa hienosti 20. sijalle.  Tästä menestyksestä Väneä on muistettu SFL toimesta maajoukkuepaikalla EM-kisoihin Ouluun edustamaan Suomea, (http://www.edgc2016.com/fi/2016/03/24/suomella-vahva-joukkue-em-kisoissa/) sekä suoralla paikalla tämän kauden SM kisoihin Turkuun.

Tällä kaudella menestys on jatkunut entistäkin vahvempana ja nyt voidaan jo todella puhua Vänestä Puska Puttaajien kilpapelaajana ja keulakuvana. Tämän kevään aikana Väne on ehtinyt jo saavuttaa Euro Tour osakilpailuissa Dutch Openissa 9. sijan ja Talissa 13. sijan, Peurungan kesäkauden avanneen RSSO 2016 kilpailun MPO sarjan ylivoimaisen voiton, After Easter Openissa 245 pelaajan joukossa Väne oli 4. ja kauden ensimmäisellä Pro Tourilla Tammisaaressa 6.

Viimeisimpänä menestyksenä mainitaan tämän kauden osalta viime viikonlopun World Tour osakilpailu European Open Nokian maineikkaalla Beast -radalla, jossa Väne taisteli itsensä maailman kärkipelaajia sisältäneessä kilpailussa hienosti jaetulle 20. sijalle (http://www.discgolfworldtour.com). Hiukan kirvelevän sijoituksesta tekee se, että jaettu 20. sija tarkoitti myös 5 miehen Sudden death ratkaisua arvostetusta USDGC -kutsusta (4/5 sai vielä paikan USDGC kilpailuun, jota pidetään myös lajin MM-kisoina). Harmittavasti Väne jäi tässä äkkikuolema ratkaisussa ilman paikkaa USDGC kisoihin, mutta taistelu luultavasti jatkuu myös USDGC paikasta vielä European Masters -kilpailussa Tukholman Järvassa heinäkuun loppupuolella.

väne2

Väne avaamassa finaalikierroksen Nokian Beast -radalla EO2016 kilpailussa (Kuva: Hermanni Hammaren).

Väne on meidän kaikkien idoli ja me kaikki kannustamme ja seuraamme todella mielenkiinnolla tämän nuoren miehen saavutuksia nyt ja tulevaisuudessa. Tonnin-Väne kirjaimellisesti lunastaa nimen asettamia ja fanien odottamia lupauksia 🙂 ja tähän mennessä Väne onkin kirjauttanut jo 12 tonnin kiessiä (PDGA sanktioitu kilpakierros, jossa rating noussut 1000 tai sen yli). Tällä hetkellä Vänen kokonaisrating on 973 ja jatkaa nousuaan (http://www.pdga.com/player/59635/). Väne on hieno esimerkki myös alueen nouseville junioreille sekä meille vanhemmille pelaajille!

Samalla voi todeta että alueemme frisbeegolf on muutenkin menossa hienoon suuntaan. Hyviä tuloksia alkaa tippumaan monissa luokissa ja Keski-Suomen pelaajat ovat olleet hienosti edustettuina monissa kilpailuissa kauden aikana. Omasta seurastamme mm. Jaakko Halttunen, Mari Haukka, Sami Väisänen ja Tinja Väisänen ovat saaneet myös menestystä jo tämän alkukauden aikana. Kivijärven huippujuniori Antti Kotilainen kolkuttelee Suomen terävintä kärkeä, Ähtärissä Saunasen Heikki on pelannut hienoa alkukautta ja alueen superjunnu Tuomas Autio tekee myös kovaa jälkeä, Jylistä on nousemassa paljon nuoria hyviä pelaajia – mm. Samu Åström on tällä kaudella alkanut antaa hyvää vastusta kokeneemmille kilpailijoille ja myös vanhemmat pelaajat ovat esittäneet hienoja otteita – mainitaan tässä esimerkiksi Simo Töllikkö, Jani Saukko ja Peksi Luoma. Varmasti moni hieno menestys jää tässä mainitsemattakin, mutta joka tapauksessa alueen frisbeegolf voi hyvin. Yhteistyöllä ja yhteisellä pelaajien kannustamisella yli seurarajojen saamme alueen tasoa pikkuhiljaa hinattua ylöspäin ja lähemmäs ihan sitä Suomen terävintä kärkeä. Se vie aikansa mutta suunta on oikea!

Tsemppiä Vänelle ja kaikille muillekin pelaajille tuleviin kesän koitoksiin!

Terv.

Puheenjohtaja

Matti Penttilä