Puska Puttaajien sekajoukkueelle Suomenmestaruus kultaa!

Puska Puttaajien edustajat joukkue-SM-kilpailuissa: Henri Salminen, Sami Väisänen, Mira Ekroos (seka), Antti Ruuska, Tuomo Harju, Pekka Kauppinen, Veli-Matti Kantanen (avoin) sekä Jooa Saari (seka)

Puska Puttaajien joukkueet edustivat seuraa kunniakkaasti Karkkilassa ja Kaatiksella pelatuissa Joukkuefrisbeegolfin SM-kisoissa. Avoimessa luokassa joukkeemme sijoitus oli 18, mutta sekajoukkue ylsi hienosti Suomenmestaruuteen. Mestaruus oli seuran toinen seka-sarjassa.
Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut 2018 sekajoukkueen tarinointia, kirjoittajana Mira:

Lauantain 1. kierros tunnustellen liikkeelle

Lauantai aamuna lähdettiin ensimmäiselle kierrokselle Karkkilan radalle koko joukkueena pelaamaan tough-alternateshot pelimuotoa. Keli oli aurinkoinen ja lämmin, mutta heti aamusta huomasi että tuuli yltyy ja voi hieman vaikeuttaa pelaamista. Pareina olivat Sami-Mira ja Henri-Jooa. Alkuun peli toimi hyvin ja pelattiin aika tasaista par-bogi tulosta. Sitten jossain kierroksen puolenvälin tienoilla meni vähän huonommin ja huonoa tuuria oli myös mukana kovan tuulen takia. Otettiin kahdelta peräkkäiseltä väylältä tuloskorttiin yhteensä +7, tuli otettua tupla OB:ta ja mandomissi, mutta ei annettu sen kuitenkaan lannistaa. Muutamat bogit ja yksi birdie loppuun ja oltiin suhteellisen tyytyväisiä kierrokseen. Muutama huono väylä mutta pystyttiin kuitenkin vielä tasaamaan peli hienosti loppukierrokselle. Ensimmäisen kierroksen kokonaistulos joukkueella oli siis +13 jolla päädyttiin tuloksissa sijalle 5.

Taktikointia tuulessa

Toinen kierros pelattiin Vihdin Kaatiksella ja siellä avonaisella radalla tuuli tuli peliin vielä vähän enemmän. Lähdettiin pelaamaan parigolfia Max 2 Bestshot pelimuodolla, pareina Jooa-Mira ja Sami-Henri. Välillä piti tosissaan miettiä ja taktikoida kumman kiekosta peliä jatketaan, koska kahta kertaa enempää ei voinut jatkaa saman heittäjän avauksesta. Jos jatkettiin kaksi kertaa peräkkäin Jooan avauksesta, jouduin avaaman yksin sitten kolmannen väylän. Näin taisi käydä meillä 3 kertaa mutta onneksi ne saatiin sumplittua niin, että ne väylät olivat sitten lyhyempiä ja helpompia avata yksin.

Usealla pidemmällä väylällä jouduin itse pelaamaan varman päälle, eli heittämään kiekon mahdollisesti hyvään paikkaan keskelle väylää, koska oma heittopituus ei olisi riittänyt millään korille. Mutta tuolla radalla Jooa oli ihan elementissään kun pääsi heittämään pitkiä siivuja avonaisilla väylillä, kyllä siinä vastaparikin oli ihmeissään ja tokaisivatkin että Jooasta kuullaan vielä tulevaisuudessa! Sami ja Henri pelasivat myös hyvää tasaista peliä koko kierroksen ja vain muutamalla väylällä joutui vain toinen avaamaan. Henri pelasi radalla ensimmäistä kertaa joten siinä sai arvioida tuulta, etäisyyksiä ja kiekkovalintoja tarkoin. He paikkasivat hyvin toistensa heittoja ja yhdellä väylällä koettiin pieni jännitysnäytelmä kun Sami heitti avauksen korin yläpeltiin, olisi holari kyllä maistunut. Kierrokselta tulivat molemmat parit hymyillen, Jooa-Mira pelasivat -5 ja Sami-Henri -7, eli joukkueen yhteistulos -12 ja noustiin toisen kierroksen jälkeen tuloksissa sijalle 3.

Kolmannella kierroksella joukkue-altenate pareittain

Kolmas kierros sunnuntai aamuna pelattiin pareittain alternatea Karkkilassa. Pareina Mira-Henri ja Sami-Jooa. Keli oli taas lämmin mutta ei ehkä tuullut ihan niin paljoa kuin edellisenä päivänä. Kutkuttava kierros edessä, koska tällä pelimuodolla heittävät parit avauksesta-korille koko ajan vuorotellen, paitsi lisänä se, että toinen pelaaja avaa aina parittoman ja toinen parillisen väylän. Henrin kanssa pelattiin suhteellisen tasaista peliä, par-bogi ja johonkin väliin sitten muutama birdie tasoittamaan tulosta ja koko kierrokselle vain yksi tuplabogi, ei mitään pahempaa ja tulos +6. Sami ja Jooa pelasivat vielä hieman paremmin, muutama bogi, yksi tuplabogi ja muutamat birdiet, tulos +1 eli joukkueen kolmannelta kierrokselta yhteistulos +7 jolla pysyttiin vielä tuloksissa sijalla 3.

Huikea nousu finaalikierroksella

Viimeiselle kierrokselle lähdettiin pelaamaan joukkueena best-alternateshot pelimuotoa Karkkilan radalle. Saatiin tälle kierrokselle vielä päättää keskenämme parit ja todettiin Kaatiksen kierroksen jälkeen että mennään samoilla kuin silloin eli Jooa-Mira ja Sami-Henri. Kierros alkoi hyvillä fiiliksillä, päästiin heti kokeilemaan aloitusväylältä kauempaa birdietä mutta par tulokseen oli tyytyminen. Seuraavalla väylällä Jooa avasi hienosti mukille ja siitä ensimmäinen miinustulos korttiin ja tästä innostuksesta peli jatkui todella hyvin ja rennosti. Meidän joukkueella oli todella hauskaa loppuun asti, tsempattiin toisiamme. Ei haitannut vaikka jollekkin tuli vähän huonompi heitto, koska toinen sai aina hyvin paikattua sen. Se oli joukkuepeliä parhaimmillaan.
Tulosta ei edes mietitty eikä laskeskeltu kesken kierroksen, joten kaikille tuli yllärinä että -9 pelattiin ja sitten mietittiin että mihin se riittää. Ainakin joukkue, joka oli pisteissä vähän meidän takana, oli jäänyt kokonaan taakse joten sitten vaan odottelemaan lopullisia tuloksia.
Kun muita joukkueita alkoi valumaan kisapaikalle, jännitys kasvoi. Pian selvisi että ykkösenä ja kakkosena olleet eivät pelanneet meitä paremmin, alkoi mietityttämään että mitenköhän tässä nyt käy pisteiden kanssa. Osa joukkueista teki tarkkaa pistelaskua ja siellä muutamat jo arvailivat että taisi nyt Puskaputtaajat nousta kärkeen. Mutta toiveita ei elätelty ennenkuin viralliset tulokset kuullaan. Kun kilpailun TD alkoi kertomaan tuloksia ja aloitti kolmannesta sijasta, pystyttiin päättelemään että ainakin sija noustiin mutta siinä vaiheessa kun kerrottiin toiseksi sijoittunut joukkue niin tiedettiin että nythän tässä kävi niin että kärkeen noustiin ja Suomenmestaruus kulta oli meidän!
Onnelliset onnistujat: Suomenmestarijoukkue 2018 Jooa Saari, Henri Salminen, Sami Väisänen ja Mira Ekroos sekä ”poika”
Palkintojenjako, hurraukset ja joukkueen haastattelu. Sen jälkeen vielä valokuvausta, pientä juttelua muiden kesken ennen kotimatkalle lähtöä. Väsyneitä mutta onnellisia pelaajia lähti parilla autolla valumaan keskiseen suomeen kotia päin, kaulassa kultaiset mitalit roikkuen.

Suuret kiitokset kilpailun järjestäjille ja erityisen positiiviset palautteet tämän vuoden uusista pelimuodoista, ne olivat todella hyvät ja keskittyivät juuri pelkästään joukkuepelaamiseen!

Kilpailun tulokset Liiton kisakoneessa:

Puska Puttaajat Ry kiittää molempia joukkueita ja onnittelee Suomenmestareita!

Poika on tullut kotiin…