Jooa Saari nousi hopealle junioreiden SM-kilpailuissa

Nuori kiekkovirtuoosi kertoo kokemuksistaan matkalla podiumille:

Junioreiden SM-kisoja (4.-5.8, Jyväskylä) odotin koko kesän ja asetin sen kauden päätavoitteeksi. SM-kisapaikkani MJ15-sarjaan varmistui Amateur series Keuruu-karsintakilpailussa heinäkuussa (1.sija).

Lauantai 4.8. 1. kierros Laajavuori (par 59) ja 2. kierros Keljonkangas (par 63)

Lauantaina ekalla kierroksella pelattiin Laajavuoressa, jossa en saanut peliä oikein kulkemaan. Tuli harmittavia bogeja ja rankkuakin muutamalla väylällä ja siitä kierroksesta tuli lopputulokseksi -1 (58). Sijoituksena eka kierroksen jälkeen jaettu viides sija.

Toinen kierros pelattiin Keljonkankaalla ja jostain kumman syystä draivit eivät osuneet siellä väyliin. Koko kierroksen sain pelastella pareja pois, mutta onneksi putti kulki ja selvisin kierroksen vain yhdellä bogilla. Tulos -5 (58), joka oli oikein hyvä draiviin nähden 🙂

Hankalan paikan pelastuksena toimi taidokas kämmenheitto

Sunnuntai 5.8. 3. kierros Laajavuori (par 59)

Finaalikierrokselle lähdin hyvistä asemista 5. sijalta, yhden heiton päässä 3. sijaan ja neljä heittoa 2. sijasta, kakkoskortissa. Menin Laajikseen sunnuntaina yrittämään parhaani ja katsomaan mitä tapahtuu. Peli lähti kulkemaan hyvin.

Kierroksen puolivälissä en vielä tiennyt yhtään miten muut olivat pelanneet ja huomasin, että olinkin kivunnut jaetulle 2. sijalle.

13. väylän jälkeen olin kiinni 2. sijassa yhden heiton erolla . Pelasin varmaa peliä loppuväylät ja viimeiselle väylälle tultaessa heitin avauksen noin 7 metriin. Korin takana on siinä kova pudotus ja jos putti menisi ohi, bogi olisi melkein varma. Päätin pistää kiekon korin alle ja ottaa parin pois. Kierroksen tulos oli -9 (50) ja samalla bogi free !

Lopputulos siis -15 (166) ja se oikeutti tiukassa kisassa niukasti yhden heiton turvin kakkossijaan, SM-hopealle. Oli kiva huomata, että vihdoin kova työ palkittiin!

Kärkipaikan vei JyLi:n Oskari Vikström, Toinen ja hopeaa Jooa Saari, Puska Puttaajat, kolmanneksi ylsi Daniel Davidsson, TFS. Kuva: JyLi/Albatrossit

Kilpailun tulokset Metrixissä

PuskaPuttaajat onnittelee!